top of page
Vera Marin

președinte

 

 

 

 

Protecția patrimoniului 

Condiții de locuire

Spațiu public

Arhitect și urbanist, membru fondator şi preşedinte al ATU din 2001, membră în organizaţii profesionale ale urbaniştilor şi ale arhitecţilor (RUR, APUR, UAR) din România, doctor în urbanism din 2009, lector în cadrul Departamentului de Planificare Urbană şi Dezvoltare Teritorială din Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti. Experiența profesională și de predare pe tematici diverse: teoria locuirii, politici de locuire, planificare strategică, management urban, urbanism participativ, politici urbane, etc. Coordonator sau parte din echipă pentru proiecte de cercetare aplicată, de comunicare, educaționale, strategii de dezvoltare locală, metodologii de intervenție publică.

Josefina Lopez Galdeano

membru al Consiliului Director

Oportunități de Finanțare

 

 

Protecția patrimoniului

Condiții de locuire

Spațiu public

Licențiată in geografie şi istorie la Universitatea din Granada. Are peste 15 ani de experienţă în proiectarea, implementarea şi evaluarea planificării urbane şi a politicilor şi proiectelor de dezvoltare urbană. A lucrat in cadrul unor programe multilaterale si bilaterale, cat si pentru clienti din mediul public si privat: Comisia Europeană (DG Regio), UK (Edinburgh Council, Paul Davis & partners, DEGW Ltd), Germania (Carl-Zeiss Jena, DEWG Ltd), Spania (Granada City Council si Granada County Council) si Romania (expert international pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pe tema dezvoltarii urbane integrate si a trainingului autoritatilor locale si ADR).

Zina Macri

membru al Consiliului Director 

 

 

 

 

 

Protecția patrimoniului Condiții de locuire, Mobilitate durabilă

Educație și formare

Arhitect, absolventă în anul 2000 a Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din București. A urmat cursurile școlii academice post-universitare a UAUIM „Proiectarea clădirilor pentru dezvoltare durabilă”. Doctor în arhitectură din 2008, specializarea tehnologie arhitecturală, susținând teza „Reabilitarea blocurilor de locuinţe colective construite în România în perioada 1950-1990”. Conferenţiar universitar al UAUIM, implicată în derularea unor studii și proiecte de cercetare în domeniile sustenabilității și protecției patrimoniului construit, organizator al workshopurilor internaționale studențești Eco-Rehab având tema „Reabilitarea marilor ansambluri de locuințe colective”.

Irina Zamfirescu

membru al Consiliului Director

PR și comunicare

 

 

Urbanism participativ

Condiții de locuire

Spațiu public

Mobilitate durabilă

Irina este absolventă a Universității din București, cu specializrae în Filozofie. În prezent este doctorand al Facultății de Sociologie și Asistență Socială (antropologie urbană).

Este implicată în campanii de promovare a principiilor bunei guvernări și a dezvoltării urbane sustenabile. 

A coordonat numeroase campanii de informare și conștientizare cu privire la drepturile cetățenilor în raport cu decidenții locali.

Irina are experiență în managementul proiectelor europene, în campanii de advocacy ce vizează drepturile omului și în cauze grassroots

Ana Drăguțescu

invitat permanent al Consiliului Director

coordonator echipă mobilitate durabilă

 

CV

 

 

Mobilitate durabilă

Spațiu public

Educație și formare

Urbanistă, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion MIncu". Are un Master în Planificare și Proiectare Urbană obținut la Facultatea de Inginerie a Universității din Porto, având ca specializare principală Transportul Urban, în particular dezvoltările de tip Transit Oriented Development - TOD.

În calitate de coordonator al echipei de mobilitate ATU, trainer și consultant expert în dezvoltarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă și auditor pentru implementarea Schemei de Audit ADVANCE, membru al diverselor Grupuri Consultative pe tema nevoilor de mobilitate urbană (TRANSFORuM, Experts Advisory Group), Ana și-a dezvoltat o vastă experiență în dezvoltarea și implementarea proiectelor cu finațare europeană.

Daniela Calciu

Resurse Umane

invitat permanent al Consiliului Director

 

 

 

 

Protecția patrimoniului,

Urbanism participativ

Condiții de locuire

Educație și formare

Absolventă a Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu" Bucureşti şi a Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris La Villette în 2007, Daniela şi-a continuat parcursul academic cu un master de dezvoltare urbană integrată la UAUIM Bucureşti, unde este în prezent doctorandă și predă bazele proiectării de arhitectură. Principala preocupare constă în redefinirea culturală şi socială a arhitecturii şi urbanismului în România, prin proiecte de cercetare aplicativă şi iniţiative civice.Recunoaşterile academice includ un grant doctoral CNCSIS (2008-2011), Fulbright Junior Award (2012-2013) şi includerea într-un proiect de cercetare condus de Harvard University, Departamentul de Istoria Artei şi Arhitecturii (2014-2015).

Celia Ghyka
invitat permanent al Consiliului Director

 

 

 

 

 

 

Protecția patrimoniului,

Urbanism participativ

Condiții de locuire

Educație și formare

...

bottom of page